Sidor

måndag 12 april 2010

Viktiga saker

Som ni alla säkert vet finns det böcker om nästan allting. Dels faktaböcker förstås, men även böcker man läser för nöjes skull kan handla om allt mellan himmel och jord. En del böcker blir jättekända. En del blir till och med klassiker, det vill säga man läser dem fast de skrevs för hundra, tvåhundra eller femhundra år sedan.

Många böcker läser man och tycker att de var roliga, spännande eller sorgliga (beroende på), men man glömmer ganska snabbt bort dem. De var inte så viktiga att man behövde komma ihåg dem.

De kommande två veckorna hade vi tänkt skriva om Viktiga böcker här på bloggen. Böcker som handlar om jobbiga saker, böcker som handlar om "annorlundaheter" och böcker som handlar om verkligheten just nu. Idag. Sådana böcker som man minns långt efter det man läst dem, just därför att de handlar om någonting Viktigt.

Varför? Jo, därför att vi tycker det är angeläget att ta upp böcker som speglar olika slags verkligheter. Varje dag kommer vi att koppla ihop det vi skriver med någon av Barnkonventionens artiklar.

Så vi hoppas att ni alla vill vara med oss de kommande veckorna, både genom det ljusa och mörka.

/Karolina, Annika, Lisa och Veronica



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar