Sidor

tisdag 13 april 2010

Våld

Barnkonventionens nittonde artikel handlar om att skydda barn mot våld i hemmet. Artikel trettiotre handlar om att skydda barn mot narkotika. Artikel trettiosju vill skydda mot tortyr och artikel trettioåtta handlar om att barn inte får vara soldater. Slutligen handlar artikel trettionio om att länder ska hjälpa barn som blivit utnyttjade så att de kan må bra och leva ett vanligt liv.

Det gör ont när pappa slår mamma av Sussie Weinold
Vissa upplevelser borde vara barnförbjudna - som när en pappa slår en mamma. Men sanningen är ju den att många barn lever med en våldsam förälder. Den här boken vill vara en hjälp för dem. De korta historierna kan vara ett stöd för vuxna i samtal med utsatta barn men det är också en bok att hitta tröst i om man själv känner igen det hemska. Budskapet är att du är inte ensam - våga berätta, det finns vuxna som vill hjälpa.
/Annika


Kort kjol av Christina Wahldén
Myran följer efter en klassfest med två killar hem och blir våldtagen. Myran vet att killarna gjort fel, men kan inte sluta undra vad hennes skuld bestod i, var hon för full och hade hon en för kort kjol.
/Veronica


Rätt att döda av Matt Whyman
I ett förortsområde i Medellin, Colombia bor Sonny och Alberto. De är snart tretton år och allra bästa vänner. De bryr sig inte längre om att gå i skolan utan ägnar istället dagarna åt att sälja cigaretter och begå småbrott. Efter att de blivit vittne till ett rån kommer pojkarna i kontakt med en av Colombias många kokainbaroner. Han är på jakt efter nya medhjälpare, helst unga pojkar som är villiga att mörda.
/Karolina

Gangsterbröder av Nigel Hinton
Perry är på nåder kompis med värstingen Toddie och hans skötsamme kompis Marco. När de blir äldre börjar Perry och Toddie göra knarkaffärer ihop. Marco jobbar för dem men han vet inte om att att Perry och Marco driver en kriminell verksamhet. Allt går "bra" tills den dagen Lady dyker upp...
/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar