Sidor

måndag 12 april 2010

Sexuell identitet

I Barnkonventionens andra artikel står det att alla barn är lika mycket värda och att alla barn har rätt till skydd mot diskriminering

Bögslungan av Per Alexandersson
Max ska snart sluta högstadiet och är bästa kompis med tjejmagneten Johan. Johan byter tjejer väldigt ofta, och han bryr sig inte om någon känner sig sviken. Max känner sig tvingad att också skaffa en tjej och blir därför ihop med Anna, fast han egentligen är väldigt osäker på sina känslor. Egentligen är det mobboffret Niklas hans hjärta klappar snabbare för, men hur ska han någonsin kunna erkänna det för andra, och inte minst för sig själv?
/Lisa
Fucking Åmål av Lukas Moodysson
Filmen som blev en megasuccé och gjorde Åmål känt i hela Sverige. Den handlar om sextonåriga Agnes som är kär i Elin. Men föredrar Elin bara killar, som ryktena säger, eller är känslorna besvarade?
Se filmen och läs manuset i bokform!
/Veronica

Henrietta är min hemlighet av Maja Hjertzell
Måsen är rädd för att visa sin kärlek för Henrietta. Hur ska en så underbar tjej kunna bli kär i en mesig före detta fältbiolog. Bästa kompisarna Rebecka och Robin stöttar och tipsar om hur man bäst hanterar kärleksvåndorna och närmar sig den åtrådda. En superbra bok om kärlek, om konventioner, farhågor och förhoppningar.
/Annika
Den jag är av Ingrid Sandhagen
Joakim har en hemlighet. Hanne har också en hemlighet. Joakim rakar benen och klär sig i klänning när ingen ser på. Hanne spanar på Sabina i smyg. Under en sommar blir Joakim och Hanne vänner. Vänner där mycket rör sig under ytan.
/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar