Sidor

torsdag 15 april 2010

Missbruk

Artikel 33 i Barnkonventionen handlar om att skydda barn mot narkotika.

Påtänd av Melvin Burgess
14-åringarna Gemma och Tar har rymt hemifrån. De hamnar i ett kollektiv av husockupanter där droger flödar och snart har Gemma och Tar provat både hasch och heroin. Till en början känns allt häftigt och kul, men snart tar beroendet över. Det blir ett liv som leder till prostitution, våld och död.
/Veronica

Sisselas hemlighet av Maria Burman
När Matilda börjar fyran kommer det en ny flicka till klassen, Sissela. Matilda och Sissela blir bästisar. Men det är något som inte stämmer. Varför får inte Matilda följa med Sissela hem? Hur är det egentligen med den fina villan och privatchauffören? Vad jobbar pappan med, han som reser så mycket? När verkligheten blir för svår att leva i måste man ibland bygga sig en fantasivärld. När Sisselas mörka hemlighet till sist avslöjas blir det början på något nytt och bra.
/Annika

Räcker det om jag älskar dig? av Katarina von Bredow
Fanny är nitton år och är ihop med Johan. Men Johan går inte riktigt att lita på, och vad ska Fanny ta sig till med sin mamma som dricker alldeles för mycket? Fanny söker tröst hon sin SO-lärare Finn, som hon har lite mer än vänskapliga känslor för. En bok om kärlek och hur det är att ha en mamma som är alkoholist.
/Lisa


Trollpappan av Cecilia Torudd
Lilla trollet är lessen och hängig. Mamma bestämmer då att det är dags att hälsa på lilla trollets pappa. De får gå länge och lilla trollet vet knappt om han kommer ihåg sin pappa. Väl framme får han och hans pappa en härlig sommar. Fast ibland kommer många bullriga farbröder och hälsar på och då brukar pappa må så dåligt på morgonen.
/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar