Sidor

fredag 4 februari 2011

Lyssna, bläddra, sjung


Idag ställer jag ut två nya böcker på hyllorna - sångböcker. Böcker med låtar alltså, men man kan också säga böcker som låter. Om, och när, man vill - det är nämligen böcker där det ingår en CD.

Den skimrande barnkammarboken är den elfte boken i samlingen barnkammarböcker. Den här volymen innehåller många älskade sånger, både nyare och klassiker. Alla med noter och fina illustrationer av olika konstnärer. Här hittar man till exempel både Styrman Karlsson och Kalle Teodor, Borgmästar Munte och Gubben Noak. Gunna Grähs, Stina Wirsén och Cecilia Torudd är några av illustratörerna.
24 av sångerna finns med på CDn.


Kom så åker vi! ingår i Min lilla skattkammare.
Här är det verser och sånger om sånt som rullar och rör sig, flyger och far, som är temat. Anna Höglund har gjort de superfina illustrationerna till Abel von Snabel, Olle Bull i kastrull och många, många andra. Boken är en lustfylld och färgglad samling av kära, välkända dikter och ramsor.
På skivan finns tio av bokens visor, insjungna av  Louise Lindfors. De lågmälda och finstämda tolkningarna kompletterar boken till en gjuten helhet.


Böckerna kommer garanterat att bli poppis bland förskolebarnen. Det brukar de bli. För det har visat sig att det är mycket spännande att bläddra och leta upp rätt sida medan musiken rullar. Det är inte alldeles enkelt eftersom sångerna inte kommer i samma ordning på skivan som i boken. När man väl hittat rätt är det bara att sjunga med av hjärtans lust.

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar