Sidor

tisdag 22 februari 2011

Skönheten & odjuret

I fredags såg jag (för typ tusende gången) en av mina absoluta favoritfilmer, Skönheten och odjuret a la Disneys version. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den, det är lika bra varenda gång. Det är ju liksom en film som har allt; bra musik, romantik, humor och spänning.

Filmen börjar med att en gammal trollpacka knackar på hos en ung prins. Hon frågar om hon kan få sova en natt i slottet, i utbyte mot en vacker ros. Men den själviske prinsen vill inte släppa in henne och då förvandlar hon honom till ett hemskt odjur som straff. Det enda som kan bryta förtrollningen är om odjuret lyckas få någon att bli förälskad i honom. Av en slump blir den vackra Belle hans fånge, men hur ska hon någonsin kunna älska ett odjur?

Skönheten och odjuret kom 1991 och de svenska rösterna gjordes av Tommy körberg och Sofia Källgren. Filmen vann ett flertal priser, och det var den första filmen någonsin som blivit Oscarsnominerad i kategorin ”Bästa film”.

Nu finns filmen att låna här på biblioteket. Det är den senaste versionen vi har här och det är en specialutgåva som även innehåller extra scener.

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar