Sidor

måndag 7 februari 2011

Vikingar och drakar

Nu är det återigen dags för ett boktips från Strångsjö skola. Denna gång är det Josefin Hübberts tur. Jag ska bara tillägga att efter hon redovisat sin bok muntligt, blev det ett sug efter böckerna i serien. Boken Josefin tipsar om heter Hur du pratar med drakar och är skriven av Cressida Cowell.

Hicke har alltid velat vara en riktig viking. Men alla vikingar måste ha en drake. Men det blir lite svårt när Hicke och Fiskfot, Hickes bäste vän, tar fel på en båt från Rom och fredliga landets båtar. Och Tandlöse, Hickes drake, blir fångad! När Hicke kommer hem hittar han en nanodrake, som kallar sig Ziggerastika. Och han är en av drakarnas mäktigaste kungar. Eftersom Hicke räddade honom är han skyldig Hicke en tjänst.

När Hicke kommer till en vikingaträning så valsar två romare omkring, som är utklädda till träsk-patrask. En stam som vikingarna precis slutit fred med. Dom tar Hicke och Fiskfot med sig. Där får de träffa Alvin, Hickes förre klasskamrat som vart uppäten av en maximusdrake. Men han är inte fånge utan en av Fart Fatals mäktigaste män. Alvin vill ihjäl Hicke som hämnd för att Hicke inte hjälpte honom, då han vart uppäten av draken. Hicke och Fiskfot blir slängda i fängelsehålan. När de kommer till fängelsehålan så träffar de Kamikatzi, tronarvinge till träsk-patrasket. Strax efter kommer Tandlöse inflygandes! Och man räknar med Tandlöse! Men inget verkar funka. En idiotisk idé efter en annan! Men snart så kommer Hicke ihåg den lilla nanodraken. Genast kommer Hicke, Fiskfot, Kamikatzi och Tandlöse på en plan, men blir dem kvar eller kommer de hem?

/Upplagt av Veronica

PS. Spana också in mitt tidigare inlägg om Hicke Hiskelig Halvulk III. Den gången om ljudböckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar