Sidor

torsdag 10 februari 2011

Ordsamling

Det finns så många ord i vårt språk. Långa, krångliga, tungvrickande, underbara ord. Fabriksområdesforskare till exempel. Försök säga det snabbt tio gånger om du kan!

Fabriksområdesforskare är just vad Felicia Fahlander i boken med samma namn kallar sig. Hon går nämligen ut på jakt i fabriksområdet kring järnverket där hennes mamma jobbar. Det hon letar efter är ord. Hon tänker ägna sommarlovet till att leta upp ett ord på varje bokstav i alfabetet som hon sen tänker använda för att berätta om vad hon gjort på sommarlovet när skolan börjar igen. Alla orden hon hittar skriver hon ner i sin anteckningsbok. Det är många ord som man inte hör så ofta, åtminstone inte jag. Ord som kulsinter, koksverk och malmdamm.

Peo Rask och Fanny Felicia Svanberg som har skrivit boken har lämnat en sida längst bak i boken tom så alla sak- och ordletare kan fylla i sina egna ord där (men kanske inte om man lånar boken på bibblan då). Annars får man skaffa sig en alldeles egen anteckningsbok och börja fylla sidorna med roliga och fina ord precis som Felicia gör.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar