Sidor

tisdag 15 februari 2011

Sträckläsning

I helgen läste jag en bok som var alldeles omöjlig att lägga ifrån sig. Den heter Fångad och är skriven av Lucy Christopher. Boken handlar om Gemma som blir kidnappad på Bankoks flygplats av en ung man.

Han heter Ty och han tar med Gemma till en öde plats i Australien där han håller henne fången. Gemma försöker rymma gång på gång men eftersom de befinner sig mitt ute i ingenting är det praktiskt taget omöjligt för henne att fly.

Allt eftersom börjar Gemma att prata med Ty och det visar sig att han planerat för att kidnappningen under flera år. Ty tycker att han har räddat Gemma från ett själlöst liv i storstan och han säger att han älskar henne.

Gemma tycker att han är galen och ett monster och försöker skada honom gång på gång utan att lyckas. Men allt efter att tiden går blir Gemmas känslor inför Ty väldigt motstridiga. Är han ett monster eller är han någonting annat?

Berättelsen om Gemma och Ty är vacker men också sorglig. Vill du läsa en spännande psykologisk thriller med inslag av romantik, då är den här boken något för dig!

/Lisa

1 kommentar:

  1. Jag har velat läsa den bäldigt länge, ska bara se till att få tid också!

    SvaraRadera