Sidor

tisdag 7 december 2010

Lucka 7

Bakom lucka 7 hittar vi ännu en bloggande bibliotekarie...



Namn: Anna-Karin Kristina

Född: 1973 i Katrineholm men bodde även i Malaysia när jag var yngre.

Böcker jag tycker om innehåller ofta: Jag läser ofta böcker som handlar om djur men är väldigt förtjust i många olika typer av böcker som till exempel fantasy, science fiction och historiska böcker. Jag tycker också om att läsa böcker som handlar om hur barn har det i olika situationer eller hur barn har haft det förr i tiden, som till exempel Gudrun Wessnerts böcker.

Min favoritbok när jag var 7 år, 9 år och 15 år: Jag har alltid älskat att läsa böcker så långt tillbaka jag kan minnas. I böckernas värld har jag sökt svar på olika frågor, samlat nya ord, sökt tröst, glädje och spänning. När jag var 7 år var en av mina favoritböcker Astrid Lindgrens Allra Käraste Syster. I 9-års-åldern var jag fullkomligt såld på Enid Blyton och fem-böckerna, Fem på mystiska heden var en särskild favorit. När jag var 15 år var Måsen : berättelsen om Jonathan Livingston Seagull av Richard Bach en bok jag läste flera gånger och tyckte mycket om. Dessutom påbörjade jag läsningen av Sagan om ringen, J.R.R. Tolkiens trilogi och den blev snabbt en favorit.

Den absolut bästa barn/ungdomsboken är: Det är supersvårt att säga en enda som jag tycker är den bästa men Pija Lindenbaums bilderböcker tycker jag väldigt mycket om. Dels är jag förtjust i bilderna och dels är jag tilltalad av karaktärerna. Hon harskrivit bl.a. Gittan och gråvargarna, När Åkes mamma glömde bort, Kenta och barbisarna och Else-Marie och småpapporna.

Min favoritfilm är: filmerna om Emil i Lönneberga där Allan Edvall spelar pappan. I de här filmerna kan man se föräldrarnas kärlek till Emil. De blir ibland jättearga på honom men de älskar honom väldigt mycket. Dessutom är filmerna oerhört roliga och man får skratta mycket; som till exempel när Emil ska hjälpa Lina att dra ut en ond tand.

En bra bokblogg (förutom Bubblan i bibblan): är Barnboksprat.

Om jag skrev en bok skulle den handla om: barn på olika platser i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar