Sidor

torsdag 20 januari 2011

Det finns hur många sagor och berättelser som helst som handlar om prinsar och prinsessor. En av de senaste är När prinsar blir förtrollade av Per Gustavsson.


Som alla vet är prinsar modiga och duktiga på det mesta. Egentligen har de bara en svaghet, att de när som helst kan bli förtrollade till grodor. Detta är förstås ett ganska stort problem, särskilt om det inte finns någon prinsessa i närheten som kan ge dem en puss eller slänga dem i väggen för att bryta förtrollningen.

Nu är Prinsen faktiskt orolig för sina stackars prinskompisar Leif och Gunnar som han inte har hört av på länge. Kan det vara så att de har förvandlats till grodor? Själv har prinsen en egen strategi för att undvika att det ska hända honom. Han klär ut sig till groda, för man kan ju inte bli förvandlad till något man redan är heller!
Per Gustavsson har skrivit flera böcker om prinsessor och prinsar tidigare så får man mersmak finns det mer att hämta. Jag tycker både den här och de andra böckerna är jättesöta och roliga och de rekommenderas varmt!
/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar