Sidor

måndag 10 januari 2011

Nu är vi tillbaka!

Överfulla med pepparkakor, julgodis, julmat och nya boktips, startar vi nu bloggandet igen.

Såhär bara en vecka in på det nya året, väljer vi att hela veckan lång blicka bakåt och framåt. Vad tyckte vi bäst om under 2010 och vad ser vi fram mest emot under 2011?

Böckerna jag minns bäst från 2010 är skrivna av Peter Arrhenius. Boken Baksidans hemliga hjältar har jag redan bloggat om. Under hösten kom del 2 i serien och heter Flytt är flytt och kommer aldrig igen. Den är minst lika bra. Boken plöjde jag genast igenom, framför allt på ett tåg där några passagerare säkert undrade vad jag skrattade åt. Böckerna handlar om den hemliga klubben Föreningen för goda gärningar som består av Robin, Izzy och Farzad. En som gärna är med men som inte alltid får är Robins lillasyster Frida. Men ofta är klubben beroende av hennes talanger t ex att hon är liten så hon blir en del av deras äventyr ändå. I den nya boken hjälper de ett par, i hemlighet, att tömma ett källarförråd. De släpar, kämpar och svettas för att få alla lätta och tunga föremål uppför alla trapporna till bilsläpet som står utanför på gatan. För att strax därpå när paret kommer tillbaka tjuvlyssnandes upptäcka att det inte är parets saker! Paret fick hjälp att stjäla sakerna. Nu måste Föreningen för goda gärningar snabbt rätta till sitt misstag.

Vad ser jag fram emot då? Att läsa nya böcker om personer jag redan känner (igen). Snurran i Snurran på dagis av Eva Bergström, Ika och Ibsen i Frankensteins katt av Mikael Engström och Helena Willis, Linnea i Långt ifrån liten av Ingrid Olsson m.fl. Något som jag också ser fram emot som ligger nära i tiden är att läsa Elsa Beskows sagor för en klass i Strångsjö. Jag säger bara Sagan om den lilla, lilla katten och Tant Grön, tant Brun och tant Gredeline.

/Veronica

1 kommentar: