Sidor

torsdag 14 april 2011

Åska och regn

Nu börjar det bli dags för vårkänslor tycker jag! Och då vill man ju läsa härligt romantiska kärlekshistorier! En sådan har jag läst i veckan, Regn och åska av Håkan Lindquist.

Boken handlar om Oscar som åker med sin mamma på semester till Tallinn. Där träffar han av en slump Rein och de blir blixtförälskade i varandra sådär som man bara blir när man är 16. De får en kort men intensiv tid tillsammans innan Oscar måste åka med sin mamma hem till Visby igen. Självklart kan de inte bara glömma varandra trots att de bor så långt ifrån varandra utan Rein och Oscar börja skicka brev, dikter och presenter till varandra över Östersjön och till slut kan faktiskt Oscar åka tillbaka och hälsa på Rein igen.

Det här är en fin historia om den första riktiga kärleken, om alla känslor som kommer med den och om hur ingen annan förstår hur man känner just då.

Jag läste boken som e-bok, och längst bak fick man då lite ”extramaterial”, bland annat boktrailern. Jättekul med sådant som sätter lite extrakrydda på läsningen tycker jag!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar