Sidor

torsdag 21 april 2011

Blåkullafärd!

Igår kryllade det av påskkärringar och häxor i Katrineholm! Prick klockan 14.30 var det nämligen avfärd till Blåkulla med start utanför Kulturhuset.


För att kunna flyga bra behövs vissa förberedelser. Man måste förstås ha reflex så man syns bra. Tur nog var Överhäxan (som i vanliga fall kallas Linda Stenström och jobbar på Sörmlands museum) där och delade ut reflexer till alla.


Sen gäller det att få rätt mängd vind. Då tar man en bit vindtråd och på den knyter man tre knutar, då kommer det att blåsa perfekt. Två kanske det inte blåser tillräcklig och fyra, ja då kanske det blir storm.


Sen måste man äta en död torkad fluga! Sant! Ska man lyfta krävs det en död torkad flyga i magen. Alla tog sedan ett stadigt tag om sin kvast...


...och efter dess förberedelser; reflex, vindtråd och död fluga var det dags att ropa: "Upp och ut!" och börja flyga till Blåkulla.

myspace image at Gickr


Väl framme fick alla kvastar parkera sig...


...och häxorna dansade, baklänges, runt en eld och sjöng en speciell sång.


Innan alla småhäxorna flög tillbaka ut i världen igen så fick de en liten doftprick i nacken. Den är som skydd mot alla dumma (onda) häxor som finns där ute.


Vilken färd!

/Karolina

PS Katrineholms kuriren var också där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar