Sidor

måndag 17 december 2012

17 december



Jag vill ge bort den augustnominerade boken Jag blundar och önskar mig något av Moa-Lia Croall.

Lisa och Nova har bara känt varandra i ett halvår. Alltsedan Novas familj kom till Lisas stad med en cirkusföreställning har de träffats ofta. Tanken var att när hösten kom skulle Novas familj åka vidare med cirkusen, men eftersom hennes föräldrar snart ska ha barn valde de att stanna kvar. Vilket Lisa gör överlycklig!

Nu har hösten i sexan kommit och allt blir inte lika bra som Lisa tänkt sig. Nova vill gärna vara med i hemliga gänget Näbben, som består av Lisas storasyster och andra äldre tjejer. Det är inte bara att Lisa tycker det är trist att träffas i kallt rum på måndagar. Hon vill allra helst slippa inträdesprovet till gänget också. De ska fixa godis och chips till de andra, men inte på ett ärligt sätt. Provet består av att stjäla. Detta följs av andra uppdrag. Lisa känner mer och mer att detta vill hon inte göra. Men hon är fast, för hon vill verkligen inte förlora bästa kompisen Nova.

Inte blir det bättre när det visar sig att Nova flera gånger i hemlighet gjort saker med gänget som Lisa inte får reda på.

Boken vill jag ge till er alla, kanske framförallt tjejer, som ibland tvekar att säga nej. Budskapet är att är det alldeles rätt att stå på sig. Det är också en bok för alla er som vill ha en bok om vänskap och relationer.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar