Sidor

torsdag 6 december 2012

6 december


Kommer du ihåg Dansa - luncha från tidigare i höst? Nu är det dags igen! Både i dag och i morgon blir det till att dansa loss och luncha samtidigt. Till en live-DJ. Såklart.

Dansa-luncha är en del av kommunkoncernmässan som kommer vara här hos oss på Kulturhuset Ängeln under torsdagen och fredagen. Jo, jag vet - ett ganska krångligt ord. Men det betyder att det kommer vara massa happenings, föreläsningar och framföranden som har med kommunen att göra. Sådant som dockteater, körsång, bakteriejakt, utställningar... 

Och så dans!

Jag tycker dans är väldigt roligt, även om jag inte är så duktig på att dansa. Dixi som är huvudperson i boken Dansa Dixi! fullkomligen älskar att dansa. Därför blir hon glad när hon äntligen får börja på dansskola. Dixi dansar i ett par röda strumpor

Men det visar sig att det inte alls är samma sak att släppa loss och dansa fritt som att dansa balett till ett piano på en lektion.
Dixi känner hur fötterna blir tunga.
Tyngre och tyngre. De kan inte trippa
på golvet, bara dunsa.

Mitt i allt detta ser man Dixis underbyxor, Dixi blir alldeles röd om kinderna för att hon skäms. Och när alla andra lyckas ligga på golvet och låtsas vara fiskar då känner sig Dixi som en klumpig sköldpadda. Hon blir alldeles röd i ansiktet för det är ganska jobbigt.

Men Dixi ger inte upp för det SKA ju vara roligt att dansa...

Dansa Dixi! är en söt och intressant berättelse som tar sig an hur det är att vara flicka. Bilderna, som är ritade av Ane Lysebo, både följer med Christine Falkenlands berättelse och lever ett eget liv som ger små berättelser i berättelsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar