Sidor

onsdag 5 december 2012

5 december


Jag har några ledtrådar åt dig. Vänd blad om du vill se dem. Var snäll och ställ tillbaka boken om du inte vill se dem.

Mellan de bekanta bokryggarna i favoritbokhandeln hittar Dash en röd anteckningsbok. Han öppnar den. Och sedan gör han precis vad den säger åt honom att göra.

Så står det på baksidan av boken Dash och Lilys utmaningsbok. Jag har inte läst den, men har fått en utmaning/uppmaning att göra det. Något som du också kan haka på. Så här stod det i ett mejl Bubblan i bibblan fick:

Hej!

Vi tänkte att det vore på sin plats med en bokcirkel för att komma i rätta jul- och vinterstämningen. Över jul läser vi Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn och David Levithan. I facebook-gruppen "Bokcirkel - Dash och Lilys utmaningsbok" kan alla som vill gå med och sedan diskutera stort som smått. Kanske vill du själv vara med eller kanske vill du tipsa någon annan? Alla är välkomna! Gå med i gruppen, köp, låna eller muta en vän att läsa boken högt och sätt igång. Den enda, och viktigaste, regeln är: inga spoilers!

I anslutning till bokcirkeln har vi, inspirerade av Lily, gömt ett par bokpaket. De två första som med ledtrådarnas hjälp hittar dit får ett härligt vintrigt bokpaket på posten. För att alla ska kunna delta, oavsett bostadsort, gömmer vi våra ledtrådar på nätet. Mer information om detta kommer inom kort i facebook-gruppen.

Till den 13 december läser vi ut kapitel åtta, och är alltså ungefär halvvägs. Då kommer vi lägga upp lite funderingar och frågor vi gärna diskuterar med er, och den som vill är välkommen att när som helst göra det samma. Till den 28 december har vi läst ut boken, och då kan vi vältra oss i allt som har med våra två protagonister och julen i New York att göra. Rasa, rosa, hylla, hata. Allt blir roligare om vi gör det tillsammans.

Allt gott!

Jag har gått med i facebook-gruppen och ser fram mot att "surra". Hoppas vi möts där!

/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar