Sidor

måndag 8 augusti 2011

Badhuskrisen

Hon heter Juni, hon är åtta år och hon har just börjat tvåan. En alldeles vanlig tjej.

Fast hon är avundsjuk på alla som vågar, för själv känner hon sig mest osäker och rädd. Men inte hemma förstås - där är hon rolig, pratig och duktig. Det är nästan som att hon är två olika Juni, en hemma-Juni och en skol-Juni.

Juni har tre oros-saker: Utvecklingssamtalet (där mamma och pappa ska träffa fröken),  ett påhittat marsvin (som heter Gold och som trasslar till livet) och badhuset (som borde heta simhuset för att bada är ju kul, men simma är blä!).

Just nu känns det som att hon har en taggig kaktus i magen, särskilt när hon tänker på sin hemskaste hemlighet. Då känns det som kaktusen sticker hål i henne och gör så att hon inte kan andas. Juni kan inte simma. Om 50 dagar kommer den hemligheten att avslöjas, för då börjar simskolan. Juni är säker på att det kommer att bli superkris: Livrädda Juni kommer att behöva livräddas!
Läs hur det går, nedräkningen börjar redan på första sidan.

Eftersom Badhuskrisen av Ann Caroline Håkans och Mia Nilsson är första delen i serien Mitt livsfarliga liv kan man följa Juni genom Tvärflöjtskrisen och Kärlekskrisen också. Det är det säkert många som får lust att göra. Jag är en av dem.

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar