Sidor

tisdag 30 augusti 2011

Fångar i underjorden


För den som vill läsa något riktigt spännande på temat "överlevnad" kan jag tipsa om Fångar i underjorden av Catherine Macphail.

Axel är en riktig trubbelmakare, Fiona är kaxig, Angie blir mobbad, Zesh är dryg och Liam håller sig i bakgrunden. De fem ungdomarna avskyr varandra, men när skolan skickar dem på en skolresa till en skotsk ö tillsammans blir de tvugna att umgås. Deras lärare mr Marks följer med och försöker hålla ordning på dem, men inte ens han har speciellt stora förhoppningar på att de ska kunna komma överens.


För att försöka få upp stämningen bestämmer mr Marks att de ska undersöka öns underjordiska grottor. Grottorna är välbesökta av turister men just för tillfället är det inte tursitsäsong, så de är helt själva.

Helt plötsligt sätter ett ras igång och blockerar utgången. Deras lärare slås medvetslös och då måste de själva lösa situationen, innan fler ras sätter igång och begraver dem. Problemet är bara att de har väldigt svårt för att samarbeta med varandra, och dessutom är det något mer som lurar där nere i underjorden...

Fångar i underjorden är en riktig nagelbitare som man gärna sträckläser!

/Lisa

HUR MODIG ÄR DU? Testa dig själv på Temabloggen och tipsa dina vänner på Facebook!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar