Sidor

måndag 1 augusti 2011

Välkomna tillbaka!

Hoppas ni alla har haft, och har, en skön sommar. För många av er är det fortfarande ett par veckor med ledighet kvar, men vi här på Bubblan i bibblan kör igång terminen idag. Kul!

Och vad ska vi börja med? Jo eftersom så mycket av sommarlovet är kvar ska vi naturligtvis BOKTIPSA!! I sista inlägget innan uppehållet pratade Linda om klassiker och dagens tips är typ en klassiker.

Boken Jane Eyre kom 1847 och blev en omedelbar succé, och eftersom det är en klassiker läser folk boken än idag. En hel del författare har dessutom "kommenterat" eller skrivit egna versioner av Jane Eyre. Exempelvis April Lindner. I sin bok Jane berättar hon Jane Eyre på sitt sätt.

Jane är föräldralös och har vuxit upp under kärlekslösa förhållanden. Hon har så dåligt med pengar att hon blir tvungen att hoppa av sin utbildning och istället börja arbeta. Hon får jobb som nanny och kommer till Thornfild Park, hem till rockstjärnan Nico Rathburn. Jane finner sin nya arbetsgivare både farlig och lockande och snart nog börjar hon ana att det pågår någonting väldigt mystiskt på Thornfild Park.

För oss som har läst Jane Eyre är det dels kul att återbekanta sig med den kloka och lugna Jane. Men det är också intressant hur April Lindner har moderniserat historien och förlagt den till nutid.

För någon som aldrig läst eller hört talas om Jane Eyre är Jane fortfarande en mycket bra bok. Jane står på egna ben och är helt enkelt väldigt mystisk, väldigt romantisk och väldigt bra.

/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar