Sidor

onsdag 3 augusti 2011

Coolaste döingen

I början av sommaren läste jag Skulduggery Pleasant och ända sedan dess har jag tänkt skriva om den. Dags nu alltså!

Stephanies farbror, Gordon, är en rätt excentrisk författare som blivit mycket rik på att skriva rafflande skräckhistorier. När han plötsligt (och oförklarligt) dör får hon ärva hela hans förmögenhet, fast hon bara är 11 år.

Redan vid uppläsande av Gordons testamente träffar Stephanie Skulduggery Pleasant för första gången. Det visar sig att han inte bara är snyggt klädd, utan dessutom är väldigt död! Och det är ändå bara början. Snart inser Stephanie att farbror Gordons skräckhistorier kanske inte bara var historier när allt kom omkring.

Skulduggery Pleasant är action från sida ett! Bakom varje hörn får Stephanie (och vi som läsare) veta någonting nytt och omvälvande. Världen är inte så trygg som man kan tro, och då känns det fint att ha en så cool döing som Skulduggery Pleasant vid sin sida.

Det är inte bara jag som gillar Skulduggery Pleasant och som tur är har författaren Derek Landy skrivit flera böcker om den magre hjälten. Kolla absolut in hans väldigt snygga hemsidan för ALLT om Skulduggery Pleasant-böckerna.


/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar