Sidor

onsdag 31 augusti 2011

Mitt perfekta liv


Macy är "tjejen som såg sin pappa dö". Det har hon varit i ett och ett halvt år. Allt är uppdelat i ett före och ett efter, och i efter är Macy tyst, lydig, duktig och "mår bra".

Så kommer sommaren och Macys perfekta pojkvän Jason åker bort. Kvar är hon och ska försöka sköta hans jobb, perfekt, och förbereda höstterminen, så hon kommer att bli en perfekt student. Allt i ett perfekt hem med en perfekt mamma i absolut tystnad.

Så kommer Delia instormande i Macys liv. Hon har den allt annat än perfekta cateringfirman Wish där Macy plötsligt jobbar. Hos Delia jobbar även Wes. Han är otroligt snygg och med ett förflutet bakom lås och bom är han klart "operfekt" men med honom kan plötsligt Macy tala. Om allt! Det hon är rädd för, om Jason och även om den där dagen då hennes pappa dog.

Boken kanske inte handlar om Överlevnad, men den handlar definitivt om att leva vidare. Det handlar om sorg, att våga prata, våga visa sig svag, ledsen och om att våga minnas och ändå gå vidare.

Bokens framsida ger (enligt mig) helt fel signaler. Det ser väldigt gulligt och sött ut och Mitt perfekta liv är allt annat än gullig och söt. I original heter boken The Truth About Forever, ungefär Sanningen om evigheten och jag tycker att någonting åt det hållet hade varit en bättre titel. Det handlar trots allt om att leva vidare när någon man älskad djupt är borta för evigt./Karolina

HUR MODIG ÄR DU? Testa dig själv på Temabloggen och tipsa dina vänner på Facebook!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar