Sidor

måndag 27 februari 2012

Räven och musen letar ny lya

Räven och Musen letar nya lya är en bilderbok av ungerska Boglárka Paulovkin. Den har livliga bilder och ett eget, medryckande tilltal som gör att den passar små som stora.

Räven och Musen bor tillsammans under den största eken i skogen. Deras egenskaper - Räven är stark och modig medan Musen är nyfiken och glad - gör att de kompletterar varandra bra. Men en dag brakar och skakar det något förskräckligt i lyan. När Räven och Musen tittar ut så är all skog borta.

Kolla på fina illustrationer ur Räven och Musen letar ny lya på Facebook!
De beger sig in till staden för att hitta ett nytt hem. Mitt favorituppslag är när Räven och Musen precis har klivit av tåget och står på den STORA tågstationen. Väl i staden leker de vid trafikljusen, går på marknad och så träffar de pojken Andris som gärna vill hjälpa dem att hitta en ny lya. 

En grej jag gillar starkt är att många bilder i boken speglar de gamla stadsdelarna i Ungerns huvudstad Budapest. Det är ett stort plus.

Räven och Musen letar ny lya är först och främst en söt historia med varma bilder. Den är också väldigt lekfull. Och det går minst lika bra att bara titta på bilderna utan att läsa texten.

/Victoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar