Sidor

onsdag 22 februari 2012

Slott och sammanbrott

Framsidan på denna bok! Gillar mycket! Och innehållet var minst lika trevligt. Vår huvudperson, 11-åriga Cordelia, har storslagna författarambitioner. Hon vet ju hur det går till. Hennes faster är nämligen en mycket känd och omtyckt författare.

När Cordelia inte håller på med Den Bästa Roman Som Någonsin Skrivits umgås hon med bästisen Callum. Han misstänker att hans pappa är otrogen och Cordelia måste naturligtvis hjälpa till att ta reda på sanningen.

Slott och sammanbrott varvar kapitel ur Den Bästa Roman Som Någonsin Skrivits med Cordelias liv. Ett liv med bohemiska föräldrar, en olycklig bästis och en ny skola.

Ur Ringarnas dam (Den Bästa Roman Som Någonsin Skrivits)
"O ack, och ve, nu dagen gryr! Allt ändar här om ej jag flyr!" Prinsessan hertiginnan madam lady Cordelia Arbuthnott knyckte på sin svanlika, elfenbensvita nacke och kastade ett gnistrande, strålande, skimrande öga mot himlen.

Mm... visst låter Den Bästa Roman Som Någonsin Skrivits bra? Den är i alla fall rolig, liksom hela boken om Cordelia. Slott och sammanbrott är dessutom bara den första boken i serien Föfattardrömmar. Jag har redan lånat del två, Deckare och dilemman. Jag vill umgås mer med Cordelia!

/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar