Sidor

tisdag 26 oktober 2010

Augustpriset 2010

Varje år delas Augustpriset ut i tre olika kategorier; årets svenska skönlitterära bok, fackbok och barn- och ungdomsbok. Priset är till för att främja svensk skönlitteratur och för att öka intresset för just de böckerna som blir nominerade.

Den 22 november delas priset ut på Augustgalan och den som vinner (det blir alltså en vinnare per kategori) får 100 000 kronor och en statyett. Om ni vill läsa mer om Augustpriset kan ni klicka här.

En av de böckerna som är nominerade i kategorin årets svenska barn- och ungdomsbok är Det händer nu av Sofia Nordin. Sofias bok Natthimmel var nominerad förra året, men den fick inte priset. Så nu håller jag tummarna för Det händer nu som är en väldigt fin bok om kärlek.

Boken handlar om Stella som är lång och blond och väldigt populär bland killarna. Men Stella är inte kär i någon kille, utan i kompisen Sigrid. Stella anstränger sig så mycket som möjligt för att det inte ska märkas hur kär hon är, fast det enda hon vill göra är att kyssa Sigrid. Hur ska hon någonsin kunna säga till Sigrid att hon är kär i henne? Och om hon vågar, vad kommer att hända då?

Det händer nu är en mycket bra bok om kärlek, och om hur omgivningen reagerar på det som är "annorlunda". Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa den!

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar