Sidor

torsdag 7 oktober 2010

Lyssna på datorn

Ibland sitter man hemma en ledig dag och har ingenting att göra. Kanske regnar det, precis som det gör idag. Det är för långt att åka till bibblan och man har inga böcker hemma att lyssna på. Om man då har en dator med internet, sitt lånekort och en pinkod så går det faktiskt att lösa ändå.

Det finns massor med bra ljudböcker som du kan lyssna på hemifrån direkt på datorn. Tyvärr kan du inte ladda ner dem och spara i din mp3-spelare, utan du måste sitta vid datorn och lyssna. Du väljer bara ut en bok som du blir sugen att lyssna på, klickar på den och sedan skriver du in numret på ditt lånekort och din pinkod. Sen är det bara att slänga sig på soffan och njuta! Och när du inte känner för att lyssna längre kan du pausa. När du loggar in nästa gång kommer spelaren ihåg var du slutade lyssna och fortsätter där.

Tänk så bra att till exempel ha Sunes hemligheter, Klaras nya häst eller varför inte Om jag kunde drömma, bara några klick bort när du känner för att lyssna!

Här hittar du en lista med de ljudböcker som finns för barn och unga.

Om du vill ha hjälp med hur man gör för att lyssna på ljudböcker på internet så är du välkommen in på biblioteket så visar vi!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar