Sidor

torsdag 14 oktober 2010

Deckardags!

Nu när hösten är här tycker jag att det kan vara mysigt att krypa upp i soffan med en filt, en kopp varm choklad och en riktigt spännande bok. Deckare tycker jag är perfekt höstläsning.
En riktigt bra deckare som jag läste för ett tag sedan är Den femte mannen av Petter Lidbeck. Det här är den nionde boken i ”Tre tjejer”-serien som handlar om Pella och hennes kompisar, tvillingarna Tyra och Siri.

Boken börjar med att en man hittas död. Han har blivit påkörd och sedan har bilen bara smitit från platsen. I mannens ficka hittar polisen en lapp med Pellas namn och mobilnummer på. Ingen kan förstå varför mannen skulle ha det i fickan.

Strax därefter ska Pella åka till Danmark. Hon har precis fyllt år och hoppas på att få fira sin födelsedag riktigt ordentligt hos sin pappa, hans fru Bettina och Pellas lillebror Niels. Pella ska vara barnvakt till Niels helt själv en dag. På morgonen när Pella kommer hem till sin pappa verkar alla ha glömt bort hennes födelsedag. Ingen säger ens grattis. Istället jäktar pappa och hans fru, Bettina iväg och kvar blir Pella med sin lillebror. För att trösta sig tar Pella med sig Niels för att köpa glass. Men medan de sitter och äter sina glassar stannar en motorcyklist för att fråga om vägen. När Pella reser sig upp för att prata med mannen kommer en skåpbil och rycker iväg med Niels i sulkyn. Pellas lillebror har blivit kidnappad och Pella vet inte vad hon ska göra!

För att få läsa den spännande fortsättningen, låna boken på bibblan!



/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar