Sidor

fredag 29 oktober 2010

Komma över

Kom över! står det i det första messet Jeppe får från Emma. En inbjudan som leder till att han också flyttar in hos henne, upp över öronen kär. Men allt det där är ett tag sedan. Nu måste han i stället glömma henne, Komma över henne enkelt.

Jeppe – nyss fyllda arton, dumpad, knäckt och pank. Han tar sin tillflykt till en sunkig andrahandsetta när Emma gör slut. Det är smutsigt och svindyrt men han är för stolt för att berätta för föräldrarna och flytta hem igen. Lägenheten är bokstavligt talat ett riktigt råttbo. Så medan kärlekssorgen plågar och gnager honom, gnager den feta råttan som bor under diskbänken sig igenom sopor och pastapaket. Äckligt, eller hur? Deppigt, eller hur? Visst, man lider med Jeppe, men när Ingrid Olsson skildrar svåra känslor finns även humorn där, så man skrattar också.

Under några sommarveckor, i ett olidligt varmt Stockholm, gör kompisen Juggo sitt bästa för att muntra upp Jeppe. Men vad hjälper fest, fylla och snygga tjejer när man hela tiden tänker på en alldeles speciell tjej och allt som är så förknippat med henne. Han saknar till och med hennes iskalla fötter.

Men tiden läker som bekant våra sår. Man kommer faktiskt över förlust och hjärtesorg. Och då reser man sig och går vidare.

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar