Sidor

fredag 15 oktober 2010

BOOKworms

Här om dagen nämnde jag BOOKworms och någon av er där ute undrade; "Vad är BOOKworms egentligen?"


Bra fråga! BOOKworms är helt enkelt samlingsnamnet på en rad bokklubbar. För några år sedan så var det en bibliotekarie som tyckte att vi på biblioteken borde starta klubbar för alla som gillar att läsa. Man kunde fika och prata och boktipsa på en och samma gång. Sagt och gjort, runt om i Sörmland bildades det bokklubbar på olika bibliotek och i våras var det över 150 deltagare! Väldigt kul! Vid två tillfällen har det varit läger för BOOKwormare (med författare, skrivskola och spökhistorier på kvällarna) och några av klubbarna har hälsat på varandra och sovit över i biblioteken. I Trosa och Strängnäs har de till och med spelat in boktips på film.

Men mest av allt läser vi. Ungefär en gång i månaden träffas vi och pratar om bra böcker, dåliga böcker, konstiga böcker, sorgliga böcker... tja, alla sorter helt enkelt. Vi berättar om dem och jämför dem med andra böcker (och rätt ofta filmer). Riktigt kul blir det när alla tycker olika. Då blir det väldigt intressanta diskussioner.


Just nu finns det fyra BOOKworms-klubbar i Katrineholms kommun. På huvudbiblioteket finns två av dem. Den ena är för de lite yngre (11-12 år) och den andra är för de lite äldre (de äldsta är 16 år). På filialen i Valla finns en grupp för 10 åringar och på Nyhem finns en grupp för personer mellan 13-15 år.

BOOKworms betyder ju bokmal, och det är precis så det är. Klubbar för riktiga bokmalar.

/Karolina

P.S. Om man vill gå med i någon av klubbarna är det bara att komma in och prata med mig eller Annika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar