Sidor

onsdag 20 oktober 2010

Se hit alla Sigge-älskare!

Äntligen har det kommit nya böcker om Sigge - den lilla, vita shetlandsponnyn som finns på ridskolan på Brobygården.

Läs först Äventyr med Sigge som utspelar sig under senare delen av sommarlovet precis innan Elina ska börja trean. Elina, som är huvudperson i Sigge-böckerna, fyller år. Till hennes förvåning kommer Ingela och hennes två söner, Eric och Simon, till kalaset. Elina och Eric har blivit allt bättre vänner och som födelsedagspresent får hon en äventyrsritt. De ska rida ut på sina älsklingshästar och sova över en natt i skogen! Det finns inga gränser för hur lycklig Elina blir över den här presenten!

Läs sedan Det spökar Sigge som är en härlig, läskig och spökig Sigge-historia. En mystisk gumma besöker stallet och ridskoleeleverna får följa med på en gastkramande månskenspromenad ute i skogen. I den här boken har Elinas lillasyster Linnea börjat bli så stor så hon får följa med till stallet och prova på knatteridning. Och snart är det dags för Elina och hennes kompisar att bestämma sig för om de vill bli skötare eller inte. Elinas stora dröm - att bli skötare på älsklingshästen Sigge -kan snart gå i uppfyllelse!

Du som ännu inte läst någon Sigge-bok och vill börja från bok nummer ett - läs Alla älskar Sigge som är den första delen i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar)

/Anna-Karin, bibliotekarie i Valla och på Nyhem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar