Sidor

onsdag 18 maj 2011

Bokkollo

Gissa vad jag gjorde i helgen?! Jo, jag var på bokkollo med BOOKworms. BOOKwormare från Stallarholmen, Malmköping, Strängnäs och Mariefred fanns på plats.

Här bodde vi, på Solbacka.
Först lärde vi känna varandra lite genom att berätta om bilder.
Alla hade fått supersnygga t-shirts!
Under året har väldigt många av BOOKwormsklubbarna runt om i Sörmland tillsammans skrivit en berättelse. Den handlar om två kattungar som genom en rad olyckliga omständigheter kommer bort från sin familj, och från varandra.

Varje klubb har fortsatt skriva på berättelsen, så det har varit som en staffetberättelse. Efter lunchen på lördag fick vi experthjälp av författarna Cannie Möller och Per Bengtsson. Med deras hjälp skulle nu historien om Tusse och Rusami (så heter katterna) avslutas.

Cannie pratar och funderar tillsammans med några av deltagarna.
Per och Cannie tillsammans med kissarna som varit vilse i hela Sörmland.
Vad spännande det var att försöka berätta ett bra slut! Sen är det förstås väldigt kul att ha rast och äta och sådär när man är på kollo. Jag satt med några väldigt glada tjejer och åt.

Gickr helps you to pimp your myspace

Och sen! Sen var det ju så att gården låg precis bredvid en sjö. Trots det inte alls varma vädret var det många som ville bada! "Hu" tyckte jag och stod på bryggan och tittade på!


På söndagen hade vi besök av Pygméteatern. De skulle hjälpa oss att skapa skuggteater. Vi skulle alltså hitta på en pjäs, tillverka skuggdockorna, repetera och sen skulle det bli premiär inför alla mammor och pappor och syskon och andra som ville komma. Pirrigt, pilligt och väldigt roligt.

Så här kunde skuggdockorna se ut...
Tillverkning pågår för fullt.
Många föräldrar var på plats för teaterfestivalen.
Sex pjäser blev det, och här får deltagarna ta emot publikens jubel!
Vilken helg! Vilket kollo! Vilka deltagare! Jag hoppas att det blir bokkollo nästa år också!

/Karolina

5 kommentarer:

  1. Jag var med och det var jättekul! Och tänka vad många som vågade bada - fast det bara var i mitten av maj!

    SvaraRadera
  2. Det här verkar ha varit suveränt roligt! Kul att BOOKworms utvecklas hela tiden. En liten undran, var det inte några BW från Eskistuna?

    SvaraRadera
  3. Ja, det var verkligen en toppenhelg! Barnen och ungdomarna som var med kommer från BOOKworms-klubbar i Stallarholmen, Malmköping, Strängnäs och Mariefred.

    /Karolina

    SvaraRadera
  4. Tog mig friheten att låna en bild til bookworms hemsida! Hoppas att det var okej!

    //Alex

    SvaraRadera