Sidor

tisdag 24 maj 2011

En ny hästbok

Jag har läst en alldeles ny hästbok, Rida på Golden av Inger Frimansson. Den handlar om tioåriga Frossan, eller Eufrosyne som hon egentligen heter. Men eftersom hon tycker det är ett så "konstigt" namn kallar hon sig för Frossan.

Frossan tycker väldigt mycket om hästar, men hon har aldrig ridit. Men en dag kommer mamma hem och berättar att hon ska få börja rida på ridskolan. Frossan tycker det är underbart att få börja rida, samtidigt som hon är lite rädd för de stora hästarna.

Dessutom börjar det en ny tjej i klassen som också har ett "konstigt" namn, Ingeborg. Eller Bojan som hon själv kallar sig. Fröken säger att Bojan kan sitta bredvid Frossan, eftersom de båda har "konstiga" namn. Fast det tycker Frossan och Bojan är elakt sagt av fröken, och det tycker faktiskt jag också, så borde ingen fröken säga till någon...

När det visar sig att Bojan har sin egna häst i stallet där Frossan rider, lär tjejerna känna varandra. De blir jättebra kompisar och bildar gruppen "kona", som står för "konstiga namn". Det är bara ett problem, Frossan vågar inte säga till Bojan att hon inte kan rida, för tänk om Bojan inte vill vara kompis med henne då? Och vad ska hon säga när Bojan frågar om Frossan vill rida på Golden?

Rida på Golden är en mysig bok om hästar och vänskap. Om du gillar böckerna om Frossan och Bojan, så kommer det fler så småningom!

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar