Sidor

fredag 6 maj 2011

En bok är en bok

Igår pratade jag på ett föräldramöte på en förskola om det viktiga och roliga med läsning och böcker. Det här är den bilderbok jag läste högt för dem. Det är en bok är skapad av Lane Smith från USA; Utan tvekan tar han parti för boken och låter sin egen bok utmana alla nya coola medier.

Genom den bokälskande apan, dennes vapendragare den lilla musen och den teknikfrälste åsnan får vi en lektion i vad en bok egentligen är.

Tillspetsat och fnissigt för både stora och små, för bokälskare och tekniknördar. En kul och lite annorlunda bilderbok om en svårslagen favorit.
Hur scrollar du neråt? Jag scrollar inte. Jag vänder blad. Kan du blogga med den? ...Kan den twittra? Behöver den ett lösenord? Nej. Det är en BOK.

Än så länge behöver vi i Sverige, som tur är, nog inte förklara för någon hur en bok fungerar. Boken är fortfarande det medium som når flest människor och gör det tidigast i livet dessutom. Det glädjer förstås en barnbibliotekarie.

Nå, hur gick det sen i boken? Jovisst, åsnan sugs in i bokens värld. Timme efter timme sitter han försjunken i Skattkammarön. Till slut tröttnar apan på att vänta och går till bibblan för att låna en ny!

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar