Sidor

tisdag 20 mars 2012

Kärlek med komplikationer

Älskar-hatar av Jenny Downham handlar om omöjlig kärlek. Behöver jag säga att jag kastade mig över boken när jag fick syn på den? Om den infriade mina förväntningar? Ohh ja!

Mikeys syster har blivit våldtagen av en ung kille på en fest. Ellies bror är den som är anklagad för att ha gjort det. Mikey tror på sin syster, och Ellie är övertygad om att hennes bror aldrig skulle kunna göra något så hemskt.

Mikeys syster har isolerat sig i familjens lägenhet, och Mikey vet inte vad han ska göra för att göra allt bra igen. I ren frustration tar han sig hem till Ellis familj för att misshandla Ellis bror. Hemma hos Ellie har man en "välkommen hem" fest för Ellies bror, som precis kommit ut ur häktet. När Mikey får veta att man har en fest för någon som gjort hans syster så illa, blir han ursinnig. Inte blir det heller bättre av att Ellies familj bor i en lyxvilla, medan Mikey och hans familj bor i en sliten lägenhet och har en frånvarande mamma.

På festen träffar Mikey Ellie, och något gör att han dras till henne. Han bestämmer sig för att utnyttja Ellie för att ta reda på mer om hennes bror, men allt blir inte som han har tänkt sig. Ju mer han umgås med Ellie, desto mer faller han för henne, och hans känslor visar sig vara besvarade. Men hur ska de någonsin kunna ha en relation efter allt som har hänt, och vem av deras syskon talar sanning?

Älskar-hatar är så bra så det helt enkelt inte går att sluta läsa förrän man får veta hur det kommer att gå. Det som gör den så fantastisk är att den innehåller så mycket; både spänning, omöjlig kärlek och klassfrågor. Jenny Downham kan verkligen trollbinda sin läsare!

/Lisa

2 kommentarer:

  1. Har funderat ett bra tag på att köpa den boken faktiskt. Kanske är dags att göra det nu när böckerna nästan är utlästa.

    SvaraRadera
  2. Ja inte helt fel att ha den hemma i bokhyllan =) /Lisa

    SvaraRadera