Sidor

måndag 15 november 2010

Drakviskare

Gosa med en drake? Det gör Dalia, som är huvudperson i boken Krigarprovet av Ida-Marie Rendtorff, ofta och gärna med sin drake. Tack vare att hon är född till drakviskare, kan hon komma riktigt nära en drake.

Dalia ska bli drakkrigare och skydda drottningen Kalina och hennes rike. Än så länge är hon bara novis, men idag är den STORA dagen.
Dagen då Dalia ska göra de 3 krigarproven på sin drake Flamar. Men Flamar är inte riktigt frisk, han ville inte äta något alls på morgonen. Dalia vill så gärna bli drakkrigare så hon bryr sig inte om tecknen på draksjuka. En sjukdom som drabbar alla de starka drakarna och så snabbt den upptäcks hos en drake isoleras från de andra friska drakarna. Till en början går det bra med proven, de första två klarar hon men inte det sista. Nästa dag är Flamar ännu sämre och flyttas bort från de friska drakarna. Den första natten där sitter Dalia vid sin drakes sida. Hon slumrar till men hon vaknar av att en person i slängkappa kommer in bland de sjuka drakarna och häller i dem något från en flaska. Dalia misstänker att det är någon som vill förgifta drakarna. När hon berättar om det vill ingen tro på henne. De säger att hon bara drömt. Nästa natt beger hon sig åter till sjukstugan, för hon måste ta reda på vem som förgiftar drakarna och varför!

Denna bok är första delen i en serie (Dalia, drakviskaren) där också andra delen, Magnetstenen, finns att låna.

Det som är extra roligt med den här serien tycker jag är att i Dalias värld är det kvinnor och tjejer som är krigare, slåss på sina drakar och är med om spännande äventyr. Männen bor längre bort och sköter allt annat.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar