Sidor

torsdag 18 november 2010

Spelet

Många som spelar tv- och dataspel kan säkert hålla med om hur lätt det är att fastna i ett spel. Att man glömmer bort tid och rum och helt och hållet går in i spelets värld. Helt plötsligt är det något som gör att man vaknar, kanske mamma som ropar eller telefonen som ringer och då märker man att det har gått flera timmar fast det känns som att man precis började spela.

Men kanske är det ändå lite annorlunda för John än för oss andra. John gillar att spela World of Warcraft och är ofta uppe hela nätterna och spelar. En natt när han sitter och spelar ringer telefonen. Det är en man som ringer och säger till John att möta honom på lekplatsen. Trots att John inte har en aning om vad mannen pratar om går han för att möta honom och låtsas vara rätt person. Av mannen får John ett spel. Direkt när han börjar spela fastnar han i spelet trots att han egentligen tycker det är ganska obehagligt eftersom det går ut på att döda så många terrorister som möjligt. John spelar i flera timmar. När han tittar på klockan märker han att det redan är förmiddag.

Senare på dagen ringer mannen igen och vill ha tillbaka sitt spel. Men nu vet inte John riktigt vad han ska göra. Han har förstått att det är något mystiskt med spelet och han vet inte vem han kan lite på längre.

Boken heter Spelet och är skriven av KG Johansson.

Det är en mycket spännande bok och man har nästan lika svårt att lägga ifrån sig boken som John har att sluta spela sitt spel. Boken får en också att börja fundera på hur påverkad man egentligen blir av att spela dataspel. Visst kan de flesta av oss skilja på spelens värld och verkligheten, men kanske påverkas vi ändå, fast vi inte vet om det själva.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar