Sidor

måndag 29 november 2010

Har du någonsin önskat dig en hund?

Isabelle Halvarsson har skrivit en spännande och viktig bok som handlar om hur en hund smugglas in i Sverige från ett annat land.

Mimmi ska fylla år och det som står överst på önskelistan är en egen hund. Men Mimmis mamma har strängt sagt ifrån om en hund. Gissa om Mimmi (och hennes mamma) blir förvånad när storebror Tomas dyker upp i farstun med en livs levande liten jack russelvalp i famnen! Mimmi tror att hon drömmer men hunden är verkligen till henne. Hon döper valpen till Puzzel. Tyvärr visar det sig att storebror Tomas har köpt valpen av smugglare. Den stackars, lilla hunden har haft en riktigt tuff resa från sitt hemland, där den dessutom togs ifrån sin mamma alldeles för tidigt. Valpen har inte vaccinerats heller.

Dagen efter Mimmis födelsedag berättar hennes mamma att valpen kan bära på farliga sjukdomar och att det inte är säkert att de kan behålla den. Den behöver tas med till veterinären för att undersökas. Mimmi känner sig oerhört ledsen och det blir en nervös väntan i veterinärens väntrum.
Hur det går för Puzzel och Mimmi? Det får du läsa i Puzzel den lilla smuggelhunden.

Och du... Det är helt OK att önska sig ett eget husdjur, vare sig det är en katt, hund, sköldpadda eller fågel. Men var noga med varifrån du köper ditt djur. Se till att djuret vuxit upp hos en erkänd uppfödare och att det har fått sina vaccinationer.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar