Sidor

onsdag 10 november 2010

Mjau!

Manga är något som många läser. Min syster är nyligen hemkommen från Japan, mangans hemland och berättade för mig att alla verkligen läser manga där, folk i alla åldrar. Visst finns det kanske mer att välja på i Japan, men det är en hel del som letar sig ända till Sverige och blir översatt till svenska. Och mer lär det ju bli ju mer populärt det blir här hemma.

Det har ganska nyligen kommit en ny svensk mangaserie, Mjau! av Natalia Batista. Böckerna finns i fyra delar och handlar om katterna Ville och Vanilj och deras liv hemma hos matte. Ville är en gatukatt som matte adopterar och tar med sig hem till sin andra katt Vanilj. Katterna hittar på en väldig massa roliga, spännande och ibland lite läskiga upptåg och äventyr både med och utan matte.

När vi får se katterna själva har de människoform och när matte ser dem är de i kattform. När man läser böckerna så börjar man fundera på om det är så det är, att ens husdjur lever ett helt eget liv när vi inte ser på. Så är det i alla fall i Ville och Vaniljs värld!

Det finns väldigt få svenska mangatecknare, men Natalia Batista är en av dem. Hon bloggar också om sitt serieskapande här. Lite om Mjau! men mest om sin vuxenmanga. Dessutom finns det en jättesöt hemsida till bokserien.

På Valla bibliotek är det redan kö på böckerna och jag tror att de kan bli riktigt populära!
/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar