Sidor

tisdag 13 september 2011

Fifteen love

Nu förstår ni så har jag läst en så väldigt bra bok! Den heter Fifteen love och är skriven av Peter Barlach.

Peter Barlach har tidigare skrivit om John, som boken handlar om, i Inte bara tennis och Dubbelfel. I den första boken är John 11 år, och den handlar om hur John försöker gå vidare efter att hans mamma har dött i en bilolycka.

I Fifteen love har John hunnit bli 15 år och blivit väldigt intresserad av tjejer. När han träffar familjens polska städerska Violetta blir han tokkär. Violetta är "någonstans mellan 20 och 40" och den snyggaste tjej John någonsin har sett. För att få vara med Violetta börjar John skolka på onsdagarna, men trots att han försöker imponera på Violetta lyckas han göra bort sig gång på gång.

John har även börjat hänga med Gabriel som är 17 år och som har sina egna regler. Han bombhotar skolan när han inte vill göra trista prov, snor sprit av sina föräldrar och har legat med nitton tjejer. I början tycker John att Gabriel är rolig att umgås med, men så småningom börjar han tröttna på Gabriels attityd. Men hur gör man slut med en kompis?

Peter Barlach har skrivit en tokrolig bok med en hel del allvar. En bok som är svår att lägga ifrån sig och som finns kvar i medvetandet en lång tid efteråt. Läs den!

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar