Sidor

onsdag 14 september 2011

Säg Alex, bara Alex

2003 kom boken Alex Dogboy ut. I den får vi följa pojken Alex och hans dagliga kamp för överlevnad som ett av Honduras många gatubarn. Författaren Monica Zak levde en längre tid i Honduras och pratade med många av gatubarnen för att Alex Dogboy skulle bli så trovärdig som möjligt. Även om just Alex är påhittad har det som händer honom hänt någon av de barn Monica Zak talade med.

Boken blev väldigt omtyckt och många, många har fått höra Alex Dogboy som högläsningsbok. Lärare tycker nämligen också om boken. Den är, 8-9 år senare, fortfarande en väldigt populär bok och bara hos oss på huvudbiblioteket har Alex Dogboy varit utlånad åtta gånger i år.  Och det är mycket!

2005 kom boken Tredje kärleken. Alex har hunnit bli 15 år, men har fortfarande ett hårt liv på gatan och i år, alldeles nyss, kom Säg Alex, bara Alex den tredje boken om "Hundpojken".


Jag ska inte avslöja för mycket, särskilt inte för den som "bara" hunnit läsa Alex Dogboy men jag vet att många längtat efter denna sista bok om Alex.

/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar