Sidor

måndag 26 september 2011

Resa i tiden

Trist, tänker Emma och Jakob när de måste följa med sin mamma på sommarlovet till ett gammalt slott. Otäckt, hade de tänkt om de visste vad de skulle vara med om.

Emma och Jakob får snart reda på att en förbannelse vilar över Löfstad slott. Slottets förste ägare har stulit vackra ädelstenar, som han har gömt undan någonstans. Sedan dess råkar slottet och de som bor där ut för olyckor. Människorna som sedan, efter döden, vandrar omkring som oroliga spöken. Spökena själva kan inget göra. Det är endast levande varelser som kan hitta stenarna och häva förbannelsen. En dag när Emma och Jakob städar i biblioteket med Björn, guiden på slottet, ser de en tjej som vinkar åt dem att följa efter ner i trappan. Via trappan färdas de genom tiden och får på så sätt uppleva när ädelstenarna göms undan. Men för att kunna häva förbannelsen måste Emma och Jakob både kunna lösa en gåta och göra flera tidsresor.
 
Jag har redan hunnit läsa boken ”Slottets förbannelse” av Li Widmark som jag förra veckan skrev kort om. Bokens framsida håller verkligen vad den lovar. Den är mystisk och spännande.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar