Sidor

måndag 19 september 2011

Nya böcker

Häromdagen kom ett stort paket med nya böcker till Strångsjö bibliotek. Det är alltid lika kul och inspirerande. Tiden mellan själva beställningen och pakets ankomst är några veckor så det är ibland en stor överraskning även för mig vad som döljer sig i paketet. Den här gången (precis som vanligt) var det flera böcker jag blev sugen på att läsa. Vilka var det då?


Jakten på Wondla av Tony DiTerlizzi. Boken handlar om Eva som vuxit upp med robotmamma under jord. Nu har hon tvingats upp till världen ovanför. Om du går in på WondLa.com kan du få vissa av bokens kartor tredimensionella och interaktiva. Det som behövs är en dator med Internetuppkoppling och webbkamera. Kul idé!

Slottets förbannelse av Li Widmark. En riktig äventyrsbok med spöken, tidresor och en lockande framsida. Efternamnet är välbekant för författaren är Martin Widmarks (Lasse-Maja, Den dansande djävulen m.m.) LIllasyster.

En nyckel, en gåta och fyra brev av Rebecca Stead. I Mirandas liv händer flera underliga saker. Hennes bästa kompis blir slagen av den nya killen i skolan utan någon egentlig orsak. Extranyckeln till Mirandas lägenhet försvinner och Miranda får flera mystiska brev.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar